Kreft

Natt til torsdag 3 Desember 2020, er jeg oppe for å tisse. I det jeg skal opp i sengen, må jeg slippe en liten fjert. Og den fjerten var starten på noe langt mer alvorlig. Der stod jeg da på knærne i senga og med trusa full.
Det var bare å komme seg ut av senga og inn på badet, ned på toalettskålen og la det stå til. Sjokket var til å ta og føle på. Det aller meste som kom ut var rødt og lignet svært mye på blod. Etter en batalje på badet med masse blod-søl, vasking og tørking. Fikk jeg meg tilslutt en dusj.
Opp i senga igjen fikk jeg meg noen timers søvn.
Torsdag morgen, våknet i 7 tiden og fikk lurt meg på toalettet. Spent på hva nattens brudulje hadde medført. Overraskelsen var stor da det syntes som om skaden ikke var av den verste sorten. Litt blod på papiret etter tørk, men ellers så alt til å være i orden.
Men, nattens opplevelse hadde et såpass sterkt inntrykk på meg at lege ble oppsøkt førstkommende mandag.
Prøver ble tatt og sendt inn. Legen var ikke fornøyd og nye prøver ble tatt og sendt inn til analyse.
I mellomtiden gikk livet sin gang. Jeg opplevde til tider små blødninger bak, men tenkte at dette var hemorider som var såre.
Fikk så beskjed fra legen om at prøvene fortsatt ikke var bra og det ble bestemt at jeg skulle få en henvisning til Tønsberg sykehus for videre utredning.

Rett før Jul ringte det en meget salvesesfull dame fra Tønsberg sykehus og spurte om jeg hadde noen motforestillinger til å dra til Skien for å bli undersøkt der.? Og hvorfor skulle jeg ha det? Så vi ble enige om at hun skulle sende henvisningen videre til Privatklinikken i Skien.
Den 13 Januar ringer telefonen fra Privatklinikken med spørsmål om det passet å komme på Kloloskopi fredag 29 januar. Arbeidsledig som jeg er, var det bare å si ja takk.

Undersøkelsen

Torsdag 28/1-2021 Dagen da ting begynte. Jeg hadde fått beskjed om at siste måltid skulle være kl. 14:00 denne dagen, så et par skiver med Makrell i tomat ble fortært. Kl. 18:00 skulle jeg blande noe pulver i et glass og drikke det. Og med det minimum 2-3 liter vann de neste 2 timene. Etter ca. 2 timers tid kom det og det i full fart. Alt vel, ingen skade skjedd. Jeg var forberedt. 🙂 Men, jeg holdt meg i nærheten av toalettet frem til leggetid.
Fredag 29/1-2021. Hadde satt klokken på ringing kl. 06:30. Våknet til rett tid, fikk en utblåsning på dassen før jeg tok meg en god, varm og lang dusj.
Ut en tur med Sara, (Bikkja mi) før et nytt glass med utblandet avføringsmiddel ble inntatt. Ikke så ille, tarmen var jo allerede relativt tom fra i går.
Så var det på tide å sette snuta mot Skien. Liten trafikk nedover og jeg koste meg. Vel inne i Skien fikk jeg meg en parkeringsplass på planlagt område. Kun 5 minutter å gå til klinikken.
Inn på venterommet, satt meg ned og ventet. Snart kom en hyggelig dame og viste meg inn til et omkledningsrom. med beskjed om at Dr. Nicodemus ventet på meg.
Dr. Nicodemus var en svært hyggelig greker som pratet, fleipet og forklarte hva han gjorde. Praten gikk lett mens vi begge så på skjermen hvordan tilstanden i tarmen var. Et stykke opp fant han en liten polypp som han forklarte at vi måtte holde øye med. Etter en stund nærmet vi oss slutten og han stanset opp. Han forklarte forsiktig at det vi nå så på skjermen med 99% sikkerhet var KREFT. Det vi så var restene av en polypp som sannsynligvis var årsaken til blod-utblåsningen den 2 Desember 2020.

Undersøkelsen var over, Jeg forsøkte å fordøye beskjeden om at jeg hadde fått tarmkreft!……..

Den videre saksgang ble forklart og jeg har innsett at jeg kommer til å bli godt kjent på Tønsberg sykehus i tiden fremover. Det blir Blodprøver, MR, CT, OP, PM, HT og det som verre er. 😉 Muligens stråling og cellegift og ender kanskje opp med operasjon og pose på magen.

Men, dette vet vi ingen ting om ennå.

Og vet dere hva. Dette går bra. Jeg er ved godt mot og ser frem til å bli frisk.

Røyken ble kuttet brått og elegant foran Skien rådhus i går Fredag 29/1-2021 kl. 14:17 da jeg kasten min gjenværende beholdning på 5 sigaretter i søppelkassen.

Lenge leve livet.

Author: arvid