Så stikker man snuta frem igjen

Unormalt stille på bensinstasjonen

– Det har vært unormalt stille her på morgenen. Det er helt naturlig. Folk er usikre, sier daglig leder Lars Gullichsen.
– Det har vært unormalt stille her på morgenen. Det er helt naturlig. Folk er usikre, sier daglig leder Lars Gullichsen. Foto: Lars Ivar Hordnes

 Av Lars Ivar HordnesPublisert:25. januar 2021, kl. 12:20

Hos Circle K på Kopstad i Horten kommune merket de ansatte mindre trafikk mandag. Nå forbereder daglig leder Lars Gullichsen permitteringsvarsler.

https://59f410520059644dd0bcd63e3ba02d48.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

NYKIRKE: Mandag morgen var første dag med strengere korona-tiltak i Holmestrands nabokommune Horten kommune. Kommunen er betegnet som en randsone-kommune i forbindelse med utbruddet av det mer smittepotente og muterte korona-viruset.

Folk er usikre

Ved bensinstasjonen Circle K på Kopstad merket de ansatte at det var en spesiell dag.

– Det har vært unormalt stille her på morgenen. Det er helt naturlig. Folk er usikre, sier daglig leder Lars Gullichsen.

Han håper at mer informasjon vil komme i løpet av uka, og at restriksjonene kan bli mindre strenge snart.

– Tar det i vei med spredning, kan det bli full nedstengning om kort tid. Da blir mobiliteten blant folk mindre, og det vil gi ringvirkninger for oss. Det blir i så fall frustrerende for meg og de andre ansatte her. Nå er jeg nødt til å forberede permitteringsvarsel til noen av våre ansatte. Jeg har god kommunikasjon med tillitsvalgt og verneombud om hva vi kan bli nødt til å gjøre, poengterer Gullichsen.

Munnbind

Langt fra alle kundene som var innom hos Circle K mandag morgen brukte munnbind.

Den ansatte bak kassa og Gullichsen brukte derimot munnbind i butikklokalene.

– Vi ønsker at kundene bruker munnbind i butikken nå. Det er både i kundenes og våre ansattes interesse, påpeker den daglige lederen.

Han tror det kan bli ei rar uke.

– Jeg håper det ikke blir forverring. Men det vil avhenge av hva folk flest gjør, om de forholder seg til restriksjonene eller ikke, sier Lars Gullichsen.

Arvid Michalsen fra nabokommunen Tønsberg var blant kundene på Kopstad mandag. Han valgte å benytte munnbind denne dagen.

– Jeg er i faresonen og følger reglene. Veldig bekymret er jeg ikke, det er tross alt kun 1,7 prosent av befolkningen som er smittet. Men inntil vi får mer informasjon er det bare å forholde seg til reglene, sier Michalsen.

Arvid Michalsen fra nabokommunen Tønsberg var blant kundene på Kopstad mandag.
Arvid Michalsen fra nabokommunen Tønsberg var blant kundene på Kopstad mandag. Foto: Lars Ivar Hordnes

På jobb som vanlig

Ikke alle har muligheten til å jobbe hjemmefra. Sigurd Wall jobber og bor i Horten.

– Den endrede statusen i kommunen påvirker ikke meg i særlig grad. Jeg er på jobb som vanlig, men jeg følger ellers reglene og restriksjonene. Nå er jeg innom her på et kort ærend, sier Wall.

Sjåfør Nina Bekkeng fra Lier.
Sjåfør Nina Bekkeng fra Lier. Foto: Lars Ivar Hordnes

Også Lier

Nina Bekkeng fra Lier er sjåfør på gjennomreise.

– At Horten er kommune i randsonen gjør meg ikke spesielt engstelig. Lier er i samme situasjon. Jeg er ikke særlig mer engstelig enn før, sier Bekkeng, som likevel benytter både munnbind og hansker av hensyn til seg selv om kunder.

Ole Marius Sylte har kjørt helt fra Møre-kysten.
Ole Marius Sylte har kjørt helt fra Møre-kysten.

Ikke engstelig

Lastebil-sjåfør Ole Marius Sylte har kjørt helt fra Ålesund.

– Jeg er på gjennomreise og tenker ikke så mye på at Horten nå er en randsone-kommune med strengere restriksjoner. Jeg stopper her kun for å få noe å spise. Dette gjør meg ikke mer engstelig, sier Sylte.

– Følger reglene

Kongsberg-mannen og sjåføren Martin Augerud er heller ikke særlig bekymret.

– Kongsberg er ikke spesielt rammet, men jeg blir ikke særlig bekymret av å besøke Horten. Min arbeidsgiver følger reglene, sier Augerud.

Foto: Lars Ivar Hordnes
Author: arvid