MR

Sent i går kveld Onsdag 3/2-21 Kl. 20:40 hadde jeg fått time til MR på Tønsberg sykehus. Forberedelser var 4 timer faste og sette et miniklyster 2 timer før undersøkelsen.

Tiden for faste nærmet seg og det var jo greit. Ca. 15 minutter før miniklysteret skulle settes måtte jeg naturlig på avtredet. Det betydde at utkommet av klysteret, heller ble minimalt. Men jeg tenkte at sånn er det bare. 🙂

Klokken ble 19:45 og jeg satte meg i bilen og kjørte ned til Tønsberg sykehus. Bilen ble parkert og inn på sykehuset bar det. Ble selvfølgelig stoppet i døren med spørsmål rundt COVID-19. Det gikk greit og jeg slapp inn med påbud om å bære munnbind under hele oppholdet.
Opp i 2 etg og inn til ekspedisjonen der og atter en gang en egenandel å betale. (kr. 360,- (Blir dyrt dette. 🙂 )) Fikk så beskjed om å gå til ventesone 3 innerst i gangen. Der satt jeg i kanskje 5-10 minutter. Til det kom en dame og lurte på om jeg het Arvid. Og det gjør jeg jo! 🙂
Ble med denne damen inn på et slags forværelse og ble stilt en haug med spørsmål om implantater i kroppen, metallbiter i øye og hva som verre var. Om jeg hadde diabetes og om hva annet det kunne og ikke kunne feile meg.

Fikk beskjed om å gå på toalettet og tømme meg, uansett om jeg måtte eller ikke. Og det var jo greit. (Det kom en liten skvett). Så var det inn i en garderobe, kle av seg å få på seg en morgenkåpe. Nå var vi snart det, det manglet bare å sette et Veneflon.
Flink jente, traff åra på første forsøk, og med mine skulte årer er ikke det helt vanlig. 🙂
Så var det å legge seg ned på «»sengen»» om man kalle liggedelen på en MR maskin en seng. Alle forberedelser unnagjort og inn i trommelen bar det.
Trangt ja! , men jeg har vert borte i verre. En hel time skulle jeg ligge der. Hadde det ikke vert for alle ulydene trommelen ga fra seg, hadde jeg sovnet.
Var et punkt der, hvor jeg trodde de hadde glemt meg. 😉

Plutselig var timen over og jeg fikk beskjed om å kle på meg og komme meg hjem.
Jeg var ikke vanskelig å be.
Vel ute i bilen, gikk turen til nærmeste bensinstasjon og 2 Chilligrill i brød og en flaske mineralvann ble fortært.

Nå er jeg bare spent på hva bildene viser og det skjer på tirsdag.

Author: arvid