Hva vil framtiden bringe?

Ja hva vil fremtiden bringe for unge fremadstormende Michalsen?
Vel, det er vel mest opp til meg selv å bestemme. Hva vil jeg og hvor vil jeg? Det er spørsmål jeg sitter og funderer på.
Hva jeg ønsker meg! Jo jeg ønsker meg ei hytte, billig småbruk e.l. Her skal jeg etablere mitt hi og dyrke mine interesser. Hvor? Ja det spiller egentlig ingen rolle, men det bør være i nærheten av en by eller større tettsted. (Max 1 times kjøring).
Og misforstå meg ikke, Jeg har det helt fantastisk her jeg bor nå. God plass, kjempehyggelige og snille huseiere som jeg kommer meget godt overens med. Men, det er ikke mitt, jeg kan ikke gjøre som jeg vil.

De fleste liker å spå om fremtiden, Spesielt politikere og klimaforskere som viser seg å være dagens svar på Nostradamus. I følge klimaforskere, klimahysterikere og en god del politikere og journalister, så vil ikke verden eksistere slik vi kjenner den om ganske få år. De spår matmangel, ekstremvær i absolutt alle former, død og fordervelse. og da er det jo vanskelig å planlegge fremtiden. Vel personlig har jeg mine sterke tvil om de har rett. Men, så lenge de selv tror på dette er det fare på ferde. Spesielt når politikerne tror på dette og ikke lar seg endre av de faktiske forhold. Da kan de bestemme samfunnsomveltende tiltak som ikke er til våres beste. Jeg ser at bensinprisen nærmer seg 20.- kroner literen. Dvs. at det koster meg i underkant av 400,- kroner bare å frakte Jr. frem og tilbake, de helgene han er hos meg. Pluss 200.- kroner i uka pga. samværsavtalen jeg har. Det vil si kr. 1200 i måneden for å ha samvær med sønnen min etter samværsavtalen. Han er selvfølgelig verdt det. Det er det ingen tvil om. Spørsmålet er om jeg har råd om det skal bli enda dyrere. En annen ting er at det ligger forslag om å forby bensin og dieselbiler og blir det en realitet, da er vi virkelig ute å kjøre. Den beste El-Bilen jeg har råd til i dag har en rekkevidde på 150 km i pent sommervær. Og stor nok til å frakte Meg, Jr. og bikkja + en pose mat. Da må det planlegges mye bedre, for da tar ting tid, spesielt om vinteren og i 20 minusgrader. Kanskje Hest og kjerre kan bli et alternativ???

Strømprisen er også en grunn til bekymring. Den er pr. i dag på vei oppover, samtidig er det krefter i samfunnet som ønsker å forby gass og vedovner. Da blir vi alle avhengig av strøm, uten noen annen form for mulig oppvarming. Altså kan vi bli avhengig av elektrisitet, som samtidig kan bli svindyrt. Derfor blir det viktigere og viktigere å bli selvforsynt med en rekke varer. Egenproduksjon og hamstring av en rekke varer kan bli meget lønnsomt. Kjøpe på tilbud og/eller når ting er billig og/eller handle en del i f.eks. Sverige.

Politikere i dag ber oss om å reise kollektivt. Joda, jeg ser den. Men, da må myndighetene og kollektivselskapene legge til rette for at vi skal kunne bruke kollektivtransport. Her jeg bor går det en buss kl. 07:00 om morgenen ned til Tønsberg by. den returnerer kl. 15:00. Skal jeg reise noe sted utenfor den tiden må jeg sykle, gå eller ta Taxi.
Ta et eksempel med at jeg skal til Tønsberg sykehus for en blodprøve.
Med bil vil det ta meg 16 minutter en vei
Med sykkel vil det ta meg 50 minutter en vei (Sannsynligvis mye lenger med den formen jeg er i for tiden)
Med apostlenes hester vil det ta meg 2 timer og 45 minutter en vei (Sannsynligvis mye lenger med den formen jeg er i for tiden)
Med buss er det for Google ikke mulig å finne en aktuell rute.

De samme tidene og alternativene er det om jeg skal handle hos Extra i Trimveien i Horten. Nå skal det sies at det finnes matvarebutikker nærmere som jeg ofte bruker, men utvalget er mindre der.
Derfor kan selvforsyning og hamstring bli hyperaktuelt i nær fremtid.

Dessuten har jernbanelinjer blitt nedlagt i raskt tempo de siste årene. Bare i min levetid har 26 banestrekninger blitt nedlagt. Bl.a Numedalsbanen, Setesdalsbanen og Valdresbanen. Til sammen er over 750 km jernbane lagt ned i Norge siden 1960. Men politikerne sier at vi MÅ satse på mer kollektiv trafikk. Forstå det den som vil.

PS!
Dette innlegget er ikke ferdigskrevet.

Author: arvid