Fattigmannslaks

Eller Seilaks som det offisielt heter. Min mor kalte det Fattigmannslaks, men i dag blir det et helt feil uttrykk. I Butikken koster et glass med 190 gram hele 78,- kroner. Så noe fattigmannslaks er det ikke lenger. Men, jeg synes det er godt på skiva og gjerne sammen med hardkokte egg.
Så jeg bestemte meg for å prøve og lage dette hjemme på kjøkkenbenken.

Ingredienser

  • Ca. 1 Kg. Seifilet
  • 2 g. Røyksyre
  • 2 g. Seilaksfarge
  • 1 l. Vann
  • Salt (Gjerne havsalt)
  • Nøytral matolje

Fremgangsmåte

Man tar seifileten og legger den i salt. Pass på at saltet dekker all fileten
Også lar man den ligge i salt i minst 2 døgn eller minimum 48 timer.
Deretter lager man en vannlake bestående av Vann, Røyksyre og Seilaksfarge.
Skyller seifiletene i passe lunkent vann slik at den er fri for salt. Skjærer den i passende små biter og legger den i vannlaken. Denne skal stå kjølig i et døgn/24 timer. Deretter tar man å legger Seifiletbitene på en rist e.l. slik at vannet renner av. Når vannet er rent av, fyller man glassene med filetbitene og fyller på med Olje til det dekker all fileten.
Og da er man ferdig. 🙂

Erfaringer fra mitt første forsøk

Erfaringer fra mitt første er at man kanskje bør kjøpe Seifileter fa en fiskehandler i stedet for å kjøpe frossenfisk slik som jeg gjorde. Jeg tror man da får et bedre resultat. Men godt ble det lell. 🙂

Author: arvid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *