Hjemmesykepleien

Aller først! Jeg er veldig glad for å ha hjemmesykepleien til å skifte på stomien min. Uten dem hadde det nok blitt mange flere lekkasjer og mye dårligere stell.

Men, i begynnelsen var jeg nok et spennende tilskudd på pasientlista deres. Nå etter ferien ser det ut som om jeg er et hår i suppa for dem. Vi har en avtale om at de skal komme mellom kl. 10:00 og 11:00 aller helst før, da jeg som oftest er oppe senest kl. 06:00 om morgenen. Og blir dere forsinket, så ring meg er avtalen. Og i starten etter sykehusoppholdet var det meget sjelden at jeg trengte å etterlyse dem, Og som oftest kom de før kl. 09:00. Det var også en blanding av unge og eldre sykepleiere/helsefagarbeidere som kom.


Dette har endret seg drastisk nå etter ferien. Årsaken til dette er høyst usikker, men noen hint får jeg jo underveis.
– De vet at tarmen snart skal inn igjen og at oppdraget hos meg snart er slutt?
– Jeg klarer meg fint og det er ikke så farlig om jeg må vente litt ekstra, jeg er jo arbeidsledig og er hjemme uansett?

På de siste 7 dagene har jeg måttet etterlyse de 3 ganger. Jeg har lagt merke til at de unge pleierne har uteblitt og i dag spurte jeg om de hadde nedbemannet der borte på helsehuset i Revetal. Unnskyldningen i dag var sykdom blant de ansatte. Jada! de har alltid en bortforklaring. 🙂 Men, det at de ikke klarer å si fra at de er forsinket, har de ikke noen forklaring på.
Greit at jeg er arbeidsledig og er hjemme allikevel, men det kan jo hende at jeg hadde andre ønsker enn å sitte å vente på dem. Skal jeg noe spesielt, så sier jeg fra i god tid og det har alltid latt seg gjøre å endre på rutinene. Og ære være dem for det. Men, jeg skulle ønske at de var litt mer til å stole på, når det gjelder tid og beskjeder.

Som sagt så skal tarmen snart inn igjen. (Må bare få beskjed om når først) Og derfor skal jeg ikke lage noe stort nummer ut av dette. Jeg synes bare det er dårlig behandling av andres tid.

Author: arvid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *