Mine Fugler

Tenkte jeg skulle skrive litt om grunnen til at jeg har begynt med fugler igjen.
For mange år siden hadde jeg bl.a. noen Nymfeparakitter, men dette er nevnt i et tidligere innlegg her.
Jeg synes tropefugler er fantastiske, de er vakre å se på, de lager liv og røre i heimen, kan temmes slik at de blir skikkelige kosedyr.
Aller helst skulle jeg ha sett at jeg hadde en stor Voiler ute med kanskje 50 fugler, men da hadde det ikke bare blitt Undulater. Da hadde jeg nok fylt det opp med parakitter, kanarier, finker m.m. Da hadde jeg nok også drevet aktivt med avl. Men, slik er ikke situasjonen, så jeg får gjøre det beste ut av situasjonen jeg er i.
Og da blir det ett stort bur inne, med så mange Undulater jeg mener er passe.

Undulater (Melopsittacus undulatus) er små strømlinjeformede papegøyer (tilhører familien Psittacidae) som gjennomsnittlig blir 18-20 cm lange. De er utbredt over hele Australia hvor de lever i middeltørt til lett fuktige områder. Den ville undulaten finnes bare i fargevariantene grønn eller grønnlig med gult hode, men man har i tidens løp alt fram mange andre fargevarianter, blant annet kan man få ensfargete blå, gule eller hvite undulater i dyrebutikken.

Mosjon og aktivering er viktig for undulater. La fuglene komme ut og fly en tur i rommet eller stuen hver dag. Bygg eventuelt et fugletre. Husk å lukke alle dører og vinduer og fjerne det som evt. kan være farlig for fuglene. Store ruter bør være dekket av tynne gardiner elller lignende når fuglene er ute av buret, da de kan komme til å fly mot rutene med stygge skader som resultat.

Man kan henge opp forskjellig leketøy i buret, men vær oppmerksom på at det ikke kan være produsert av bly eller annet mykt metall da det vil kunne gi fuglene forgiftning. Speil til undulater som «selskap» er ikke nødvendig, la i stedet fuglene ha den naturlige sosiale kontakten med hverandre i buret.

Det var litt fakta om Undulaten. Bildet er eget, men teksten er hentet fra undulatsiden.no
jeg kommer til å legge opp til at fuglene får en egen bloggside og at det kommer jevnlige oppdateringer om mitt fuglehold.

Author: arvid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *