Morgenstund!

Morgenstund har gull i munn er det noe som heter. Og det er noe sannhet i det. Det er deilig å stå opp tidlig om morgenen, vaske kroppen, stelle dyrene, lage seg morgen kaffe og nyte den mens man hører fuglene kvitre og se naturen våkne til liv.

Her i heimen er det slik at jeg våkner en gang mellom kl. 05:00 og 07:00, går på badet og steller kroppen og mens jeg gjør det kommer Sara snikende. Logrende med halen og skal ha kos, klapp og noen godord. Med klærne på blir det en liten tur med Sara og er det fint vær, så setter jeg henne ut i løpestrengen. Der trives hun og følger med på det lille som skjer her på gården. Det kan være nabokatta som går forbi, søppelbilen som kommer for å tømme våre etterlatenskaper, kanskje postmannen er tidlig ute eller at det kommer et Rådyr eller to rekende gjennom skogholtet. Det hender også at ei Måke eller Kråke vil ha det litt moro på morgenkvisten.

Når Sara har fått sitt, er det i disse dager nabokatta som må få litt mat. Hun smyger seg rundt bena mine og man skulle tro at hun ikke hadde sett mat på flere uker. Men, uansett hvor sulten hun virker, legger hun alltid igjen noen smuler til Kråka.
Så er det Pia sin tur. Vi sier god morgen og småprater litt. Jeg skifter vann og fyller på med litt frø om nødvendig. Ser til at alt er i orden. Og da kan endelig far lage seg en kopp kaffe. Senseomaskinen er gull i så måte. En kopp god svart kaffe, ferdig på under minuttet. Så er det på tide med medisinering, 11 tabletter skal ned gjennom halsen og gjøre kroppen godt. Det funker som regel bra. Deretter setter jeg meg ned ved PC’en, går igjennom nye E-poster, facebook og sjekker bloggen for eventuelt nye kommentarer. Nå som tarmen er ute, venter jeg på hjemmesykepleien for stell av denne. Og deretter blir det noen skiver med frokost. Jeg kan selvfølgelig spise før poseskiftet, men gjør jeg det, er som regel tarmen alvorlig aktiv når hjemmesykepleien kommer og skal skifte pose. Og tarmen har jeg absolutt ingen kontroll over. Ideelt sett hadde frokosten blitt fortært sammen med morgenkaffen. Og gjett om jeg gleder meg til det blir tilfelle igjen. 🙂

Så til alle dere syvsovere, dere aner ikke hvor mye kos dere går glipp av. Morgenstund har virkelig gull i seg. Tidlig om morgenen nyses virkelig livet til fulle. Naturen og samfunnet våkner til liv og du kan nyte verden uten snev av stress.

Author: arvid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *