Ny bil i heimen

Etter at girkassa på Renault Traffic’en gikk til helvete i Kongsberg på vei hjem fra Tunhovd, måtte jeg ha en ny bil. Prøvde meg så kjekt å legge ut Renault’en på finn.no med en pris på kr. 25 000,- En smule drøyt. Det koster jo tross alt et sted mellom 20 og 30 tusen å bytte girkasse. Men, man vet jo aldri. Satte den ned til Kr. 18 000,- etter ei uke uten en en eneste henvendelse og atter ned til kr. 13 000,- etter ei uke til.
Da var det en som tok kontakt med meg og ville bytte likt med en 2003 Nissan Almera. Den lå ute på finn og i følge beskrivelsen hadde den gått 215 000 og den var i god stand, bortsett fra at airbaglampen lyste. Bilen var EU godkjent frem til August 2021.
Etter å ha pratet med eieren fikk jeg vite at motorlampen også lyste og at en innerskjerm hadde falt ned og lagde skrapelyder mot dekket. Ikke all verden det, tenkte jeg. Så etter en hard vurdering og noen råd fra bilkyndige, gikk jeg med på byttet. I og med at det var fri omreg. på Almera’en gikk jeg med på å betale omreg. for Renault’en


Vi avtalte at vi skulle treffes i Larvik, hvor byttet skulle foregå. Etter å ha etterlyst karen, kom han en time etter avtalt tid.
Bortsett fra sprekk i frontruta og manglende vinterdekk, så bilen grei ut og byttet ble foretatt.
Ute på motorveien oppdaget jeg at bilen så og si var tom for bensin. Ok! jeg synes jo det var litt dårlig gjort å levere fra seg bilen nesten tom for drivstoff, men det var bare den første overraskelsen. Vel hjemme ville Jr. selvfølgelig ta en titt på bilen og da oppdaget vi at man må være 2 personer for å få åpnet panseret. Wiren må strammes eller byttes. Bakluka kan ikke lukkes helt, den låses men det blir en 5-10 mm. slark i luka.
Dagen etter kunne vi i dagslys ta bilen nærmere i ettersyn. Og da sto overraskelsene i kø. På gulvet i baksetet lå det en masse søppel, en 4-6 tomme brusbokser og 3-4 halvtomme flasker, etterlatenskaper fra McDonalds, en 3-4 tomme og halvtomme snusbokser. Joda! Jeg kunne ha sett dette når jeg overtok bilen, men klokken var 22:30 når vedkommende kom til Larvik og da var det bekmørkt ute. 😉 Bilen er full av riper, både frontfanger og bakfanger har en stor sprekk. Sentrallåsen virker kun fra knappen inne i bilen, reservenøkkelen er til en annen bil av merket Nissan, bakluketrekket mangler. Og 3 knapper i dashbordet er borte.
Hadde jeg visst alt dette, hadde jeg nok ikke gått med på byttet.

Etter noen dager kom det en SMS fra tidligere eier hvor han mente at han skulle ha kr. 568,- til av meg fordi regavgiften på Almera’en var Kr. 1 707,- og på Renault’en var det bare Kr. 1 139,- Da sa jeg jo at det kunne han bare glemme og ramset opp alle feilene jeg hadde oppdaget når jeg fikk bilen hjem. Har ikke hørt noe mer fra han (enda) 😉

Men, jeg tenker som så at for å få EU godkjent bilen, må jeg kanskje ut med en 10 000,- kroner, det er under halvparten av hva det ville kostet meg å skifte girkasse. Og med en bil som da vil være EU godkjent i 2 år til frem til August 2023, så er det ikke så ille bytte uansett. Dessuten ser jeg at tilsvarende EU godkjente biler ligger ute for kr. 30-35 tusen.
Så enten beholder jeg den, eller så selger jeg den for f.eks. kr. 25 000,- og kjøper meg noe jeg egentlig vil ha. Vi får se hva EU kontrollen sier. 🙂

Author: arvid