Fuglene

Da jeg for litt siden bestemte meg for å skaffe meg fugler og starte med fuglehold. Var spørsmålet om hva slags fugler jeg skulle starte med. Valget sto mellom Undulater, Kanarifugler eller finker. Valget falt på Undulater og jeg jeg tror det var et godt valg.

Først kom Pia (den blå) hun sturet ett døgn eller to, men, ble så aktiv. Kvitret og sang som bare det. Så fikk jeg et nytt og mye større bur og Pia ble stille igjen. Det varte ikke lenge før hun kviknet til igjen. Men så fikk hun besøk av Oda, Tom og Kåre og da var det som om hun ville være sjefen i buret. Litt småhakking og knuffing på de andre og spesielt Oda (den grønne) ble litt hakkekylling. Men, det gikk over etter hvert.
jeg merket meg at de kjedet seg, så jeg gikk til anskaffelse av en badebolle og det gjorde lykken. Men, det ble bare en midlertidig lykke.

Det var gøy å bade, men ikke hele tiden, en gang i uke var greit. Så kjedsomheten og småkranglingen fortsatte.
Da gikk jeg til anskaffelse av en bøybar sittepinne. Rett og slett en stiv ståltråd med tau kveilet rund seg og en hampetaukolbe med litt strå og annet inne i.

Og nå går skravla i ett eneste sett. De leker, synger, kvitrer og prater i nebbet på hverandre. De oppfører seg rett og slett slik jeg har håpet at de skal gjøre. Selvfølgelig kan skravla ta av iblant, men det hjelper å snakke til dem. 🙂 Om kvelden når mørket faller på er de stille som mus og alt er bare fryd og gammen.

Author: arvid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *