Kurs for tarmkreftrammede

For en stund siden fikk jeg et brev fra SIV (Sykehuset i Vestfold) med invitasjon til å delta på kurs for Tarmkreftrammede. Noe jeg takket ja til. Kurset går over 2 dager og i dag var det første kursdag.
Vel 30 deltagere i nesten alle aldersgrupper fra 50 og oppover, med noen få unntak. Et interessant kurs så langt med noen gørkjedelige foredrag og noen meget interessante. Dessuten er det hyggelig å bli kjent med andre i tilnærmet samme situasjon som en selv.

Men, atter en gang så slår det meg hvor ubetydelig min egen sykdom og situasjon er. Du verden så mange som har det langt verre en det jeg har det.
Joda jeg har vert igjennom en del og var nær å ikke være her i det hele tatt, men jeg har vert heldig og kan si at jeg føler meg nesten 100 % frisk. Det eneste som mangler her i gården er at jeg kan si at jeg er hel. Og den biten har jeg nå etterlyst og har delvis blitt lovet en snarlig reaksjon på det. Jeg kan bare si en ting om det og det er at jeg gleder meg stort til å bli hel igjen. Selv om jeg vet at det vil bli en stri tilbakekomst til det normale. Blir nok ikke så enkelt å trene opp en muskel som ikke har vert i bruk på over et halvt år. Men, pytt, pytt. Da er jeg i hvert fall hel. 🙂

Først informerte Kreftforeningen om sitt arbeid og dessverre må jeg si at dette var grusomt kjedelig.
Selve kurset tar for seg forskjellige former for tarmkreft, årsaken til dem og forskjellige behandlingsformer. Og her var det såpass mange faguttrykk at jeg tror jeg må lese meg opp på legestudiet for egentlig å forstå sammenhengen. Men interessant var det.
Deretter kom det et lite foredrag om samarbeidet fastlege/Sykehus. Har var det mange delte meninger i forsamlingen. Noe som tyder på at mange fastleger ikke er på bølgelengde med sykehuset. Noe jeg selv har erfart og som førte til at jeg selv byttet fastlege her for noen måneder siden.
Så kom det en ernæringsfysiolog og fortalte oss om sunne matvaner i forhold til kreft og da spesielt tarmkreft. Egentlig ikke så forskjellig fra hva som blir anbefalt friske mennesker. Men, vi som er i min situasjon skal gjerne ha mat som ikke gjør ekskrementene flytende, men helst fast og fin. 🙂

Så ser vi frem til neste kursdag med nye interessante foredrag og samvær med hyggelige mennesker.

Author: arvid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *