Stomi

Lenge siden jeg har oppdatert denne bloggen og det betyr nok at alt står bra til.
Men, her på Tirsdag hadde jeg en merkelig opplevelse. Stomiposen ble skiftet på morgenen og jeg la merke til at selve stomien var ganske stor. Det har seg nemlig slik at tarmen totalt lever sitt eget liv uten at jeg klarer å påvirke det. Så noen ganger er stomien stor og andre ganger relativt liten. Denne tirsdagen synes jeg den var ekstra stor.

Vel! Ny stomipose var på plass og da tar det alltid litt tid før den fylles opp. Så i 17:00 tiden var det på tide å få i seg litt middagsmat. Nakkekoteletter, med Pommes, Bernaise, grønnsaker og litt Cherrytomater. 🙂

Litt senere på kvelden var det på tide å tømme posen igjen og jeg syntes at det var en klump som sperret for det hele, så jeg prøvde fortvilet å få vekk denne klumpen. Kikket etter hvert i inspeksjonsluken og så det som så ut som et stort tomatskall som hindret fri passasje. Så jeg ble litt irritert og tok skikkelig tak i denne tomatbiten for å få den vekk, slik at det ble fri passasje. Jeg prøvde til og med å få tak under den for på den måten fysisk flytte denne tomaten nedover i posen for så å kunne bli kvitt den.

Til stor overraskelse og utslag av latterhikst oppdaget jeg at jeg faktisk prøvde å løfte ut selve tarmen. Det viste seg at tarmen av ukjent årsak var blitt litt rød og hoven. Fakta er at jeg fortsatt smiler og ler av dette når jeg tenker på hva jeg faktisk forsøkte å gjøre. Kan også opplyse om at tarmen er tilbake i normal størrelse og at alt er bra. 🙂

Jeg venter bare på en melding fra sykehuset med timeavtale for å legge den inn igjen.

Author: arvid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *