Litt lørdagsfilosofering

Black Friday.

Da er det lørdag 27/11-21 og vi er midt i Black Weekend. Butikkene bugner over av varer vi ikke trenger og det til fantastiske tilbudspriser. Nå skal ikke jeg legge meg opp i hva folk bruker pengene sine på. Det får være opp til hver enkelt. Men, kan det være nødvendig å stå i kø i flere timer, for å få seg en gjenstand man mest sannsynlig ikke trenger, med 30-70 % avslag? Litt spesielt når man vet at mange butikker setter opp prisene i god tid før denne tilbudsuken, slik at du faktisk betaler normalpris for varen. 🙂 Leste om Skeidar som fører denne praksisen. Sengen på tilbud kostet 45 k for 2 måneder siden, før helgen kostet den 89 K og nå på black friday kostet den bare 46 K. Fantastisk tilbud dere!
Enda verre er det kanskje med alle de som selvforherligende fordømmer alle som handler på disse dagene. Selvforherligelse er deilig dere. Spesielt i sosiale medier. Da kan man fritt fordømme alle man er misunnelige på og fortelle verden at slik oppførsel skulle gjerne jeg hatt også, men jeg har ikke råd, anledning eller mulighet akkurat nå. Ja unnskyldningene er mangfoldige. Kanskje man skulle ta en titt på sin egen livssituasjon og livsholdninger og med det holdt kjeft?
For om jeg virkelig hadde trengt noe i disse dager (og hadde råd til det) så hadde også jeg sett på tilbudene denne helgen. Som når jeg i går kjøpte 2 pepperbiff hos Rema med 50% avslag.

Misunnelse.

Som dere alle sikkert har fått med dere, så planlegger jeg å bygge min egen bobil. Og i den forbindelse surfer jeg nettet rundt for å finne tips, triks og lure løsninger. Kanskje finner jeg et miljø rundt dette også her i Norge.
I går kom jeg over en diskusjon rundt dette med Tiny House. Altså små hus, plassert på en stor henger/lastebilhenger e.l. Diskusjonen rant ut fra problematikken med lån, verditap, plassering, lover og regler etc. og om det i det hele tatt var en lur innvestering.
Nå skal ikke jeg si noe om dette her, men du verden så mange selvforherligende kommentarer det var i denne diskusjonen. Til dels ren kritikk av ideen, spydigheter og direkte hets av disse som vurderte å bygge seg et Tiny House.
Er vi virkelig så sosialkommunistiske at vi ikke tåler at andre tenker litt utenfor boksen? Hvor blir det av den friheten som vi nordmenn ønsker å si at vi har? Er det slik at man har full frihet til å gjøre som man vil men, kun innenfor de samme rammene og tankemønstre som jeg selv har? Eller munner det bare ut i ren og skjær misunnelse?

Jeg tror det siste. Vi er misunnelige på andre som faktisk følger drømmene sine og gjør det de har lyst til, selv om det er utenfor samfunnets A4 liv. Innerst inne skulle vi ønske at vi selv turte å følge våre egne drømmer. Og som forsvarsmekanisme bruker vi hets og spydigheter mot de vi er misunnelige på.

Klimakampen.

Kampen om klimaet fasinerer meg. Det er vel ingen tvil om at klimaet er i endring den ene eller andre veien. Diskusjonen går vel heller på hvor mye av endringene som skyldes menneskelig aktivitet. Og der må jeg si at jeg stiller meg svært tvilende. Det er ingen tvil om at menneskelig aktivitet er med på å ødelegge miljøet rundt omkring men, derfra til å kunne styre klimaet er en helt annen sak. Nok om det!
Det som forundrer meg er steilheten og ordbruken i klimakampen.
Det som er helt sikkert er at de ivrigste klimakrise forkjemperne er bosatt på den akademiske venstresiden, hvor høy og ikke minst riktig utdannelse er satt i høysetet. Har du ikke Universitetsutdannelse på minst bachelor nivå, innen ett eller annet (helst) klimarelatert fag. Ja, da har du ikke rett til å uttale deg. Og gjør du det blir du møtt med spydigheter og harseleringer så det holder. Og tar du til motangrep med samme mynt. Ja, da blir man som regel utestengt og blokkert.
Svært sjelden får man en nyansert diskusjon med en klimakrise forkjemper.
Dette gjør jo bare at slike som meg, blir enda mer ihuga motstander av klimahysteriet. For meg ser det ut som den såkalte klimakrisen beveger seg på religiøst grunnlag, hvor sannheten er skrevet og basta bom. Men, slik er det da virkelig ikke?
På den andre siden så forekommer det usakligheter og hets fra klimarealister også, men ikke hele tiden og heller ikke uansett.

Author: arvid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *