Ut å søke jobb

Jeg har sagt lenge at jeg ikke skal søke jobb før tarmen er inne igjen, men det viser seg at slike uttalelser etterhvert faller på sin egen urimelighet.
Vel og merke er at hvis helsevesenet hadde holdt sine lovnader om at tarmen skulle tilbake før jul, så hadde det kunnet vert hold i mine tidligere uttalelser. Men, helsevesenet klarer ikke å holde hva de har lovet. så da får jeg gjøre det jeg føler er best for meg.

Og hva er best for meg? Jo det er å komme meg ut i arbeidslivet.
Men, det er jo noen kriterier man selv setter for å komme seg ut i arbeidslivet igjen.
1. Jeg bør tjene bedre enn hva dagpengeordningen innbringer.
2. Det bør være en 100% stilling.
3. Jobben bør befinne seg i rimelig nærhet til her jeg bor.
4. Det må være en stilling jeg trives i og som jeg kan gjøre en god jobb i. (Det har med selvrespekt å gjøre)

Men, når man leser stillingsannonser på finn.no, Linkedin, arbeidsplassen e.l. siter blir man forundret over kravspesifikasjonene de forskjellige jobbene har. Jeg lurer på om de faktisk får tak i de folkene de faktisk søker etter?

  • Resepsjonsmedarbeider
    • Krav: Universitetsutdannelse på bachelor nivå
  • Butikksjef
    • Hvor erfaring kan kompensere for manglende utdannelse. Men, hvilken utdannelse som kreves nevnes ikke 🙁
  • IT Konsulent
    • Med bachelor eller mastergrad på utdanningen. Om det skal være rørlegger, sykepleier eller datautdannelse står det intet om.

Ok! Nå er jeg litt ufin her, men det jeg mener er at de som skal ansette folk må sette seg ned og se på hva de egentlig trenger. Kjempeflott med høy utdannelse, men alt til sin tid. En annen ting er at denne høye utdannelsen hjelper ingenting om du ikke har en stilling som følger utdannelsen.
Dette er en erfaring jeg har fått etter å ha diskutert med klimahysterikere på nett. Ja, for er det noen som er opptatt av utdannelse, så er det de som tror at verden går under om kort tid pga. klimaendrineger.

Nok om det.

Jeg skal ut å søke jobber.
jeg er åpen for det meste. Heltid, deltid, fast, selvstendig, vikariat, osv.
Det viktigste er at lønnen er såpass god at jeg kan leve av den. Og at jeg trives i jobben samt at jeg får/har muligheten til å gjøre en god jobb.


Jeg ser at jeg har ca. 7 år igjen av mitt yrkesaktive liv. De 7 årene skal jeg bruke til å tilpasse meg et liv som pensjonist.
Og den jobben har allerede startet. 🙂

Author: arvid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *