Julen

Så er det snart jul igjen. Tiden på året da alle går rundt seg selv i egne tanker om å fremstå så perfekt som mulig.
Vi streber etter det perfekte juletreet, den perfekte julepynten, den perfekte ribba osv. Vi ønsker å fremstå så perfekt som overhodet mulig.
Hvorfor det egentlig? Holder det ikke at familien er samlet og at alle har det bra? Hva er egentlig det viktigste?

For meg personlig betyr ikke Julen så forferdelig mye lenger. Men, det er en koselig høytid hvor man spiser god mat og gir de nærmeste en liten gave som et takknemlig symbol på at man setter pris på hverandre.
Men misforstå meg ikke. Jeg er glad i julen som en verdig avslutning på året. Sentralt hos meg står egentlig vintersolvervet som er bevis på at det igjen går mot sol og sommer. Dette med juletre, julepynt, julenisser osv. er egentlig bare for gøy etter min mening. Mest for unga som fatter en gang sa da han skulle slå bruttern i min nyervervede julegave. Stiga ishockeyspill. 🙂

Men, det er gøy med nisser og flott med lys, kranser og blomster. Det hører liksom julen til.

Jeg blir egentlig litt lei meg når jeg som for noen år siden opplevde at 2 velvoksne damer sto og slåss om et frossent ribbestykke på Meny i Asker. Sikkert det beste ribbestykket i frysedisken. Men, det var mange flere ribber i den frysedisken.

På sosiale medier skrives det side opp og side ned om hvorvidt man skal ha gran, furu, edelgran, bjørk eller plast juletre. Personlig har jeg vel vert igjennom de alle opp gjennom årene. Og med forskjellige erfaringer fra de alle. Men, hvorfor skal jeg legge meg opp i hva slags juletre andre velger? Alle har sine erfaringer og sine preferanser på hvordan juletreet skal være. Og det er helt fantastisk, et mangfold jeg liker.


Det er 2 Juletrær jeg personlig husker aller best. Det ene er det første juletreet brodern hadde etter at han giftet seg. Det var så skrøpelig at vi måtte surre det fast til veggen.
Det andre var et juletre som jeg og svoger dro ut i marka for å hugge. Et perfekt tre var vi begge enige om. Helt til vi fikk det inn i leiligheten til søster og det fylte hele stua og litt til. Tror det var og er det største treet noen i min nærmeste familie har dratt inn i huset. Men, det ble jul de gangene også selv om ting ikke var helt perfekt.
Personlig har jeg gått over til et lite tre av plast.
Et som lett kan pakkes bort og som ikke drysser. Perfekt for meg og min planlagte fremtid. 🙂

Julegaver er jo også et sentralt tema når det er jul. Og for enkelte er det viktigste at gavene overgår fjorårets og sikkert spesielt naboens gaver. Jeg synes jeg hører praten oppgjennom Jeg fikk bare noen sokker av Toretrine, mens h*n fikk en flott kaffetrakter av meg, osv. Spiller det egentlig noen rolle? Er det ikke tanken som teller? De som spør meg om hva jeg ønsker meg til jul. Får en «»liste»» over ting jeg trenger. Men, de står selvfølgelig fritt til å gi bort akkurat hva de ønsker. Og en hver gave blir tatt i mot med et ydmykt takk.
Fakta er vel at de aller fleste gaver blir gitt av plikt og forventninger. Og når sant skal sies så er det svært få julegaver som har satt et slikt inntrykk at jeg husker de. Og slik tror jeg det er for de fleste av oss. Og derfor spiller det ingen rolle hvor dyre eller billige gavene er, for det er i bunn og grunn tanken som teller og som vi husker.

Uansett hvordan vi feirer Jul og hvilke tradisjoner vi har. Så ønsker jeg dere alle et positivt vintersolverv, en god og flott julefeiring og et riktig godt nytt år.
Måtte det nye året bringe oss mange gode opplevelser.

Author: arvid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *