Det nærmer seg!

Det er lørdag og sannheten om at tiden med Stomi snart er over, siger inn over meg. Jeg gleder meg sykt til et liv uten. Ikke for det, jeg har levd helt greit med. Selv om en stomi bringer med seg en del utfordringer.

Jeg har vert heldig. Etter operasjonen i Mars som førte til stomien, har jeg hatt en fantastisk hjelp fra hjemmesykepleien her i Re distrikt, Tønsberg kommune. Selv om jeg enkelte ganger har kritisert de for å ikke holde avtalt tid og at noen gikk litt for langt under huden på meg i starten. Så kan jeg egentlig ikke få fullrost de nok. En ting er helt sikkert og det er at de skal få en liten oppmerksomhet i form av en blomsteroppsats som tusen takk for hjelpen, når dette er over.
Når dette er sagt så skal det også sies at beskjeder som gis i god tid, ikke helt går inn der borte. Da jeg fikk beskjed om at operasjonen var berammet ga jeg beskjed om dette til hjemmesykepleien. Men, de fikset ikke dette. De tok avbestillingen direkte der og da og siden har jeg etterlyst de nesten hver eneste gang. 😟

Til onsdag er det slutt! En ny operasjon og tarmen skal legges inn igjen. Det gleder jeg meg til, men samtidig så sniker det seg inn noen uønskede tanker. Negative tanker om hva som kan gå galt.
Jeg «»vet»» jo at alt kommer til å gå bra. Men, tankene våre er noen finurlige greier. Man klarer liksom ikke helt å styre dem, selv om man ønsker det av hele sitt hjerte.
Så har er et knippe av negative tanker som dukker opp i blant.

 • Hvor lenge må jeg gå med kateter?
  Forhåpentligvis så får jeg fjernet kateteret så snart jeg klarer å komme meg til toalettet for egen maskin. Og jeg håper at det blir samme kveld som operasjonsdagen.
  Frykten er at jeg skal havne i samme situasjon som sist og få med meg kateteret hjem. Og at jeg må gå med det i flere uker.
 • Hvor stor er faren for at jeg skal få et nytt infarkt under operasjonen?
  Ja! det er det vel ingen som vet, men forutsetningene denne gangen er jo totalt forandret. Operasjonen er mindre komplisert og tar under halvparten av tiden. 2 timer og 10 minutter mot sist 6 timer. Helsa er mye bedre nå. Vekta er redusert, blodsukkeret er normalt, blodtrykket er normalt og legene er positive til utviklingen kroppen har hatt siden mars måned.
  Joda! Det går nok bra. Men, jeg vet jo hva jeg har vert igjennom og jeg vet at faren er tilstede. Selv om forutsetningene er mye bedre. Som hjertelegen sa for noen uker siden. Hadde jeg ikke visst hva du har vert igjennom, hadde jeg trodd at jag satt her og pratet med en 17 åring. (Kan hende hun trengte nye briller, men det er en annen sak. 😄)
 • Hvor lang tid bruker jeg på å gjenopprette gamle kroppsfunksjoner?
  Den nedre delen av tarmsystemet, altså tykktarmen har jo vert ute av drift siden kreftoperasjonen i Mars 2021. (Usj! Denne delen av innlegget blir preget av mye drittprat «»Bokstavelig talt»»)
  Nå skal den plutselig settes i drift igjen og lukkeventilen har blitt litt rusten på de 10 månedene som har gått siden den sist var i funksjon.
  Sagt på rent norsk: Jeg må lære meg å bæsje på nytt. 😌 Det vil si, jeg må lære meg å bruke trykk og lukkemuskel på nytt.
  Jeg fikk en forsmak på hva jeg har i vente her i sommer. Jeg var på sykehuset og fikk en kontroll av tarmsystemet. Det medførte at det ble sprøytet en del vann inn i tarmen for å rense litt opp. Resultatet av dette kom når jeg la meg på sofaen hjemme. Tror det ble 4 truse skift den gangen.
  Problemet nå, er at jeg ikke har stomien til å ta unna for alt annet jeg kommer til å dytte i meg. Presset vil bli konstant. En ting er helt sikkert og det er at det vil gå en ung eldre mann med bleie på seg en stund her i huset. Men fy fader å jeg skal jobbe for å reparere lukkeventilen.

Så når lukkeventilen er trent opp og alt er fikset. Da begynner jobben med å få seg en fast jobb. Og jeg kan si dere at da skal det virkelig jobbes med å skaffe seg en fast stilling som kan vare de neste 7 årene. Målet er jo å bli i den jobben frem til pensjon. Samtidig skal jeg jobbe med å få meg en bobil og senere ei hytte som jeg kan nyte pensjonstilværelsen i.

Jeg har tro på fremtiden for unge fremadstormende Michalsen.
Så får vi se hav fremtiden bringer.

Author: arvid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *