Preoperativ og operasjon

I går ved 11:00 tiden var det Tirsdag 11/1-2022. Da kom telefonen jeg har ventet på siden operasjonen i Mars 2021. Det vil si at den gangen fikk jeg beskjed om at det ikke ville skje noe før i August 2021, men man venter jo alltid på å bli hel igjen, når man ikke er det. 🙂

Så i går ca. kl. 11:00 kom telefonen fra SIV (Sykehuset i Vestfold) Der de lurte på om jeg kunne komme inn på en preoperativ undersøkelse for nå mente de at de hadde tid til å legge tarmen inn igjen. For et dumt spørsmål egentlig! Selvfølgelig kunne jeg det.
-Når da kom det kjapt fra meg.
-Ja kan du komme i morgen kl. 08:00?
-Selvfølgelig 🙂
-Så flott! Da sees v i morgen. Jeg sender innkallingen via HelseNorge.no

Da gikk turen kjapt inn til «»Sjefen»» for å si fra at i morgen kommer jeg ikke på jobb. Og fikk full forståelse for det.
Klokken ble 16:00 og jeg kjørte hjem fra jobb i ren lykkerus.

Vel hjemme og etter å ha luftet Sara, ringte telefonen fra hjemmesykepleien.
Ja, det var ikke stort å høre. Hun befant seg nok i et dekningsfritt område, men jeg forsto at det var dem, så jeg ba de om å komme. De skal ringe meg før de kommer pga. Sara. Må lukke henne inn på et rom eller sette henne ut under disse besøkene. Sara er snill som dagen er lang, men hun skal ha kos av alle hun ser og til tider kan det være litt voldsomt. Tror besøkene hadde blitt minst en halv time lengere om hun hadde gått fritt mens de var her.
Stomien ble skiftet og alle var fornøyde. Det vil si, jeg var ikke helt fornøyd, men det var ikke pga. hjemmesykepleien. De gjør så godt de kan, men det er en ring som skal plasseres nærmest selve stomien og den jeg hadde var alt for tykk og det har tidligere ført til uønskede lekkasjer. Ja! OK. Lekkasjer er jo alltid uønsket da, men årsaken til lekkasjen kan jo i mange tilfeller være min egen skyld. Men 7 lekkasjer i løpet av 10 måneder er ikke så ille egentlig. 3 av dem skal jeg ta på meg skylden for. Uvørn kroppsbeherskelse og idrettslige krumspring. :-O Når man går i skogen og kvister stikker hull på posen eller at man ikke gidder å tømme tidsnok, tar jeg på egen kappe. De andre gangene har det vert feil på utstyret. Ringen er for tykk eller at limet på posen er for dårlig.
Kvelden gikk med til litt middag og titting på dumboksen.

Onsdag morgen og klokken er 05:00. Telefonalarmen kimer og jeg våkner fra en utmerket skjønnhetssøvn. Jeg kjenner gleden og forventingene til dagens hendelser stiger i kroppen. Endelig skal stomien bort. Preoperativ undersøkelse skjer som oftest 1-2 uker før selve inngrepet. 🙂
Sjokket kommer så fort jeg setter meg på potta. Stomien har lekkasje.
Mens jeg sitter der ringer jeg hjemmesykepleien for hjelp. Og de svinger seg rundt og dukker opp etter kort tid. Men, morgenrutinene blir jo snudd helt på hodet.
I stedet for dusj ble det er kort, men grundig vask av kroppen, deretter en rask luftetur med Sara før en kort og liten frokost ble fortært.
Så bar det av sted til SIV da. Inn i parkeringshuset, parkere, betale og vandre inn til resepsjonen på preoperativ avdeling. Der måtte jeg forsikre meg om at broderen var oppført som pårørende. Han ble så sur sist da sykehuset ikke hadde fått det med seg. Men, den gangen ble jo situasjonen litt mer alvorlig enn forventet da.

Førte steg var en informasjonsfilm om kikkhullskirurgi. Så inn til turnuslegen. Alt OK, blodtrykk 123/79. Blodprøver ble tatt før en samtale med anestesilegen. Vi pratet om medisiner som skulle tas på operasjonsdagen og om allergier og om jeg tålte narkose. Jada! alt var i orden der også. Så bar det inn til en kvinnelig lege av utenlandsk opprinnelse og hvor språkferdighetene var dårlige, men gode nok til at samtalen gikk greit. Men, humor hadde hun ikke. Litt trist for en så morsom person som meg. 🙂 Her ble det sjekket med EKG og etter hva jeg fikk høre var alt i orden. Deretter en masse spørsmål om både ditt og datt.
Og plutselig fikk jeg lov til å dra hjem.
Stakk da en tur innom Bandagisten jeg bruker for stomiutstyr og fikk byttet ringer til stomien.
Vel hjemme ble det en liten lur på sofaen.

Klokken 13:35 plinger det i telefonen. Meldingen lød. Det ligger en melding til deg på HelseNorge med innkalling. Da ble det fart i unge fremadstormende Michalsen.

Onsdag 19/1-2022 Kl. 07:00

Det var en melding om at datoen for operasjonen var berammet til Onsdag 19/1-2022 kl. 07:00. Operasjonen vil ta 2 timer og 10 minutter om alt går bra. Og det skal det gjøre denne gangen. Basta. 😀
Liggetid 3-5 dager.
Og etter det må man lære seg å bæsje på nytt.
Det blir en rar opplevelse.
men, du verden å jeg gleder meg.Author: arvid

2 thoughts on “Preoperativ og operasjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *